KESH nis importin, 7.2 mln euro për energjinë

483
Koorporata Elektroenergjetike Shqiptare ka nisur importin e energjisë elektrike, diktuar nga niveli i ulët i ujit në Liqenin e Fierzës. Të dhënat e fundit nga KESH tregojnë se Fierza ka rënë në kuotën e 272 metrave nga 296 m që është maksimumi i lejuar. Drejtori i Divizionit të Gjenerimit, Ilir Belba, thotë se blerja e energjisë elektrike po përballohet me fondet e Koorporatës, pa prekur garancinë sovrane të Qeverisë. Referuar programit ekonomik të KESH, deri në fund të vitit Koorporata ka në dispozicion 20 mln euro për të mbuluar nevojat e vendit për blerje të energjisë, ndërkohë që vetëm për tetorin janë blerë 7.2 mln euro energji elektrike. Të dhënat nga Kaskada e Drinit tregojnë se dy hidrocentralet e tjera, Komani dhe Vau i Dejës nuk kanë patur rënie, por sërish kapaciteti i tyre varet nga Fierza që ka grumbullimin kryesor të ujit.