Ylljet Aliçka:Si e gjykoj krijimtarinë e Kadaresë apo Agollit, në epokën e Enver Hoxhës

163

INTERVISTA/ Flet shkrimtari dhe ambasadori i Shqipërisë në Francë, Ylljet Aliçka: Në Lidhjen e Shkrimtarëve gatuheshin intriga elitare ose gijotina artistike

“Mësuesit kanë pasur më  tepër autoritet në monizëm se sa sot”. Kështu u shpreh shkrimtari dhe skenaristi shqiptar, Ylljet Aliçkaj, në një intervistë ekskluzive, për “Telegraf”, ku nënvizon se, “në ditën e vdekjes së Enver Hoxhës, nga Shtëpia Botuese e Librit Shkollor ishin depozituar mbi 30 raporte për mënyrën se si e shprehnin pikëllimin punonjësit e ndërmarrjes. Ndërsa, në lidhje me Francën, ai tha se: “Franca është vendi që i ka hapur më tepër hapësirë  letërsisë shqipe. Nga ana e vet media franceze i përqaset Shqipërisë, sipas vetë natyrës së saj dhe e prirur më  shumë  për situata sensacionale. Ndërsa në lidhje me realitetin politik, Aliçkaj, tha se, “në senatin francez, kur diskutohej hyrja e Shqipërisë  në  NATO, disa senatorë  të Partisë Komuniste nuk lanë  gjë pa fyer ndaj Shqipërisë”

Zoti, Aliçkaj, cili është botimi i parë, në cilën gjini dhe në cilin organ u botua?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf