Ylli Pepo: Sistemi i drejtësisë në Kinë në reformë totale, tolerancë zero korrupsionit

356
– Kina është vendi i parë në botë ku në një faqe të posaçme publikohet gjithçka ndodh në sistemin gjyqësor
– Dy njëqindvjetorit kinezë, i pari njëqindvjetor vjen vetëm pas 6 vjetësh: Më 2021, pikërisht atë vit mbushen njëqind-vjet nga themelimi i Partisë Komuniste
– Ndërsa njëqindvjetori i dytë bie pas 34 vjetësh më 2049, vitin e jubileut të shpalljes së Republikës Popullore nga Mao Ce Duni më 1949
– Në vitin 1968 Ten Hsiao Pini shkoi në Singapor dhe u habit me zhvillimin e tij
– Aty ai mori idenë për krijimin e kësaj zonës industriale në Suxhou

Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf…