Xhorxh Tenet: Ju rrëfej tragjedinë dhe bashkëpunimin me Presidentin Bush

322

 Ish-Shefit të CIA-s për ‘11 shtatorin’ në librin “Në syrin e Ciklonit”

 Në mëngjesin e 11 Shtatorit, ditën që ndryshoi gjithçka, në 08:30, unë takova ish-senatorin Dejvid Boren për të ngrënë mëngjes në Hotelin St. Regis, në rrugët 16 dhe K në Uashington. Presidenti ishte jashtë qytetit, duke udhëtuar për në Florida, çka donte të thoshte se nuk kishte njoftim të shkurtër të përditshëm presidencial. Dejvidi më kishte nxjerrë nga terri në vitin 1987, duke më punësuar si shef stafi i Komisionit të Zgjedhur të Senatit për shërbimin inteligjent, të cilin ai e kryesonte. Unë mezi prisja, sikurse kisha bërë gjithnjë, ta kalonim bashkë atë mëngjes.

TRAGJEDIA

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf