Xhemil Çeli: Forcat naziste gjermane nuk ishin kalimtarë, por pushtues në Shqipëri

212

Hitleri, autori i vërtetë i konfigurimit të hartës së re të Ballkanit

Lufta e Dytë Botërore shpërtheu nga boshti Berlin-Romë-Tokio për rindarjen dhe sundimin e botës. Aleatët nazifashistë, për realizimin e synimeve të tyre strategjike, në mbarë globin tokësor, ndanë edhe hapësirat që do të pushtonte secili. Në teatrin europian, Gjermania naziste, për vet fuqinë agresive që mbarte dhe interesat globale që synonte, mbante peshën kryesore. Ballkani Perëndimor, e në këtë kuadër viset shqiptare, u lanë zonë influence e Italisë fashiste.

  Pushtimi nazifashist i viseve shqiptare dhe ricopëtimi i tyre

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf