Xhaferr Peçi:Ju tregoj ditën 1 Majit, kur Enver Hoxhës donin t’i bënin atentat në tribunë dhe çfarë ndodhi me atentatorin

555

Intervistë me ish -komandantin e Gardës së Republikës, Xhaferr Peçi

Njëri nga ish- krerët e bandës së zonës së Elbasanit, i quajtur Alush Leshanaku kishte marrë si detyrë që t’i bënte atentat, Enver Hoxhës, por kjo nuk funksionoi. Kështu ka rrëfyer dje, ekskluzivisht, për gazetën “Telegraf”, ish -komandanti i Gardës së Republikës, Xhaferr Peçi, të cilin edh sot e kësaj dite të gjithë ushtarët e tij e kujtojnë me nderim. Më tej, ai tregon se, kjo ka ndodhur disa vite pas çlirimit të vendit, kur njëra nga bandat më të rrezikshme të Shqipërisë, parakaloi para tribunës  me qëllim që  t’i bënte atentat Enver Hoxhës. Por çfarë ndodhi më vonë?…

 Zoti Peçi çfarë masash merrnin 3 batalionet e Gardës për mbrojtjen e Enver Hoxhës më 1 Maj?

….

per me teper lexoni Gazeten Telegraf