Vladimir Prifti:TVSH hesht, duhet të transmetojë sa më shumë filma dokumentarë

573

INTERVISTA/ Flet regjisori dhe skenaristi Vladimir Prifti:Pse është lënë në mes dokumentari “Skënderbeu?!

Vitin e kaluar një nga filmat dokumentarë më të spikatur ka qenë dhe filmi “Skënderbeu” me autor regjisorin e talentuar Vladimir Prifti. Ky film u ndërtua me katër pjesë me nga një orë për secilën pjesë. Por Qendra Kombëtare e Filmit, financoi vetëm dy pjesë të filmit “Principata e Kastriotëve”,  dhe “Shteti dhe simbolet”. Dy pjesët e dyta: Diplomacia” dhe “Konsolidimi i shtetit” janë lënë në mes. Prifti pret financim për ta përfunduar këtë film ndër më interesantët për historinë shqiptare. Njëkohësisht ai kërkon nga TVSH transmetimin e këtyre dokumentarëve që kanë vlera të mëdha edukuese, por dhe informuese.

  Si ju lindi ideja për filmin dokumentar “Skënderbeu”?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf