Virgjil Kule gjatë xhirimeve: Bukuritë e Ishullit, s’kanë të sosur, por është vend i ngushtë dhe s’ke ku të vesh”

311
-Nënë Esmaja, një labe tradicionale, i kërkoi Prokop Murrës transferimin e djalit nga Sazani
– Avni Dino, ish komandanti: Ishulli “ha” njerëz, në pesë vite të punës time atje, kanë shkuar nën tokë 24 veta, gati një togë këmbësorie”
– Në 6 vite të detyrës në Sazan, patëm vetëm 3 viktima, në të gjitha rastet kemi shkuar pranë familjeve
– Shije të keqe la greva e oficerëve të Regjimentit Bregdetar, në vitin 1991, një rast i paprecedent për ligjin
– Ndriçim Karakashi: Të kihet kujdes me oficerët, askush të mos dënohet
– U zbrazën portet e Vlorës dhe e gjithë flota e Peshkimit u dislokua në bazën detare të Ishullit, për t’i shpëtuar rrëmbimeve
– Në kohën pas vitit 1986-të, në ishull erdhën Prokop Murra, Foto Çami, Mehmet Elezi, Halim Abazi
– Para viteve 1960-të, Mehmet Shehu ka qenë në Ishull dhe me grep nxori një rrjetë italiane, e preu i bëri lidhëse këpucësh

Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf…