Tomorr Topore: Takimi i parë emocional me E. Hoxhën është në prill 1969 në Kongresin e Lidhjes së Shkrimtarëve e Artistëve

291

INTERVISTA/ Flet ish -gazetari i TVSH, ish-përgjegjës i redaksisë së Informacionit, Tomorr Topore

E kisha parë në televizion shumë herë, por asnjëherë se kisha takuar nga afër. Ishte Greqia ajo që na lidhi. I pushuar padrejtësisht nga puna në vitet e para të demokracisë, pas 30 vjetësh në televizionin shqiptar ai emigron në Greqi. Aty na lidhi dëshira për të bërë diçka për emigrantët, për njollën e zezë që përhapnin disa qarqe dhe media të veçanta. Kundër shqiptarëve. Bashkëshortja e tij Sofika, ishte ideatorja për formimin e Shoqatës së Parë të Emigrantëve në Greqi “Vllazërimi”, shoqatë që u bë ideatorja, frymëzuesja, e takimeve me personalitete të letrave shqiptare në Greqi, e demonstratave të para kundër racizmit, e gazetës së dytë në gjuhën shqipe, e librit të parë në shqip, e festimeve të ditëve të shënuara të historisë së Shqipërisë. E kam njohur si intelektual korrekt, patriot, të ekuilibruar, serioz, aktiv dhe shumë parimor.

Kur flitet për shkollën e lartë ka disa mbresa të veçanta. Shkollimin e lartë e zgjodhët vetë dhe si ishte kërkesa e llogarisë në këtë shkollë?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf