Timo Luto: Kongresi i 8-të i Partisë Punës, ftohja e madhe Enver-Mehmet

613

Në kujtimet e tij gazetari i mirënjohur Timo Luto rrëfen në mënyrë perfekte, ftohjen ndërmjet dy udhëheqësve më të diskutuar të sistemit monist, Enver Hoxhës dhe Mehmet Shehut. Një rrëfim rigoroz, që të sjell në mend përshkrimet e Ismail Kadaresë gjatë ftohjes me ish BS. Inaugurohet një muze, zhvillohet Kongresi i 8 i PPSH, zhvillohen takime me punëtorë dhe kooperativistë, por dy të mëdhenjtë rrinë larg. Çka ndodhur mes dy udhëheqësve që drejtonin Shqipërinë prej 37 vjetësh?! Kudo enigmë! Askush nuk mund të pyeste! Ftohja binte në sy së largu. Shqipëria po kalonte çaste të vështira ekonomike. Entuziazmi i Mehmetit në këtë Kongres ishte përtokë. Po vihej në dyshim vetë ekzistenca e sistemit socialist. Ngjarje, dramatike, të pabesueshme për kohë që jetojmë. Për më tej….

  • Largimi i Enverit dhe Mehmetit, në krye të vizitave u vu Ramiz Alia
  • Drejtori i Përgjithshëm Çajup Rusmali
  • Kongresi i 8-të i Partisë Punës
  • Shkarkimi i Mehmet Shehut nga Koçi Xoxe
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf