Thoma Deliana dhe Fadil Paçrami, dy qirinj të kulturës, në errësirën e burgut të dikurshëm

559

INTERVISTA/ Flet ish- drejtori i shkollës, Reshat Kukaviqi: Dajallarët m’i vranë në burgje dhe mua më pezulluan, se fsheha biografinë

Historia e tij është si filmat me katër seri, ku në serinë e parë, atij i burgosin dy dajallarët, të cilët vdiqën prej torturave: në serinë e dytë, ai u bë drejtor i gjimnazit duke fshehur biografinë, në serinë e tretë, e vërteta zbulohet nga letrat anonime dhe ai dënohet në prodhim. Ndërsa, në serinë e fundit, Kukaviqi caktohet si inxhinier elektrik dhe rifiton disa të drejta, duke mos harruar dy njerëzit e shquar të arsimit dhe kulturë së asaj kohe, që e ndihmuan në jetë: Fadil Paçramin dhe ministrin e Arsimit, Thoma Delianën. Por gjatë kësaj kohe edhe ata të dy, figuronin si armiq të sistemit dhe ishin ndëshkuar prej ligjeve në fuqi.

 Zoti Kukaviqi, cila është origjina juaj? 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf