Thanas Papa: Me letrat e mia u morën vetë Enver Hoxha, Hysni Kapo, Ramiz Alia, Haki Toska

557

DOSSIER/  Rrëfen Thanas Papa, ish- ushtaraku i raketave kundërajrore

-vijon nga dje-

Cila ishte në vija të përgjithshme deklarata e fundit e Zylyftar Veleshnjës që të rehabilitoi?

 Duke vazhduar rrëfimin nga numri i djeshëm Thanas Papa tregon se, “ajo deklaratë e Zylyftar Veleshnjës, solli çlirimin tim përfundimtar”. Ja si deklaroi “Heroi i Popullit” Zylyftar Veleshnja në mars të vitit 1973 në deklaratën e vet dhënë Komitetit të Partisë së Punës, Berat. “Për kohën që kam punuar unë në zonën e Roskovecit familja e Peçi Papës ka qenë baza më e mirë. Ai përbuzej nga bejlerët. Kur më ka ardhur në Durrës dhe më tha më bënë Kulak u çudita dhe bisedova me Gjin Markun, Teki Veleshnjën dhe Xhavit Strugën dhe ata u çuditën dhe ndërhymë nëpër shokë që të shikohej puna e Peçit. Ne e kemi thënë mendimin tonë dhe ju hoq titulli Kulak se nuk e meritonte. Bile kemi patur mendim që në shtëpinë e tij të vihej një pllakë përkujtimore, por kjo nuk u vu për arsyet e fjalëve sepse këtë e lufton dikush, por nuk e dimë pse, mbasi kjo luftë i është bërë here pas here kësaj familje nga disa persona”.

 Zylyftar Veleshnja.

  D.V

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf