Të vërtetat dhe spekulimet me Himnin Kombëtar

276

Regjisori Petrit Ruka rrëfen punën disavjeçare për realizimin e filmit dokumentar mbi Himnin e Flamurit

Një film që të rrëmben, të rrëqeth, të ngazëllon, të bën të lotosh, por dhe të psherëtish. Një film që përmban mbi supe një histori më shumë se një shekull. Peripecitë e Himnit shqiptar janë të panumërta dhe ndoshta më uniket në botë. I lindur në Bukuresht dhe i ardhur në Shqipëri në mënyrë gojore ai përmban një ngjarje që, sa më shumë kalon koha aq më shumë të shtohet kurioziteti të shfletosh apo të shikosh për të. Jo më kot këtë film e ka zgjedhur si himn më vete dhe një Republikë në SHBA që është shteti më i vogël në botë me popullsi prej 7- vetësh sa janë pjesëtarët e një familjeje…

Shrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të gazetës “Telegraf” print