Të pathënat për shokët e Kadaresë dhe Agollit

254

Kujtime për shokun e shkollës së  mesme,   gjirokastritin Thanas Dhespo

  “Thanas Dhespo e ka hak pozicionimin në elitën intelektualëve të shquar të vendit të vet”. – do të thoshte ish-Presidenti i Francës, Fransua Miteran, kur e takoi njeriun e shumëvuajtur në Paris pas viteve 1990. Ndërsa ish- ministri i Jashtëm i RF të Gjermanisë, Franc Gensher do ta karakterizonte: “Person  me ekspresion kulturor si zoti Dhespo, meritojnë mirënjohje e respekt në çdo kohë”. Kurse ish-Kryeministri i Anglisë, Toni Bler, thotë: “Si qytetar i thjeshtë anglez u njoha në Paris me një shqiptar, të quajtur Thanas Dhespo. 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf