Tanja Visirova: Si bashkëjetova katër vjet me Ahmet Zogun, Mbretin e shqiptarëve

730

EKSKLUZIVE/Diplomati Idajet Hoxha sjellë rrëfimin e Tanja Visirovës, gruas së parë të Ahmet Zogut

“Nuk bëmë celebrim pasi e ëma nuk e la sa qe gjallë që Zogu të kishte për grua një jo myslimane”

(Vijon nga numri i kaluar)

Nga Parisi, kërcimtarja e kabareve Tanja Visirova, falë një kontrate të firmosur me Lalë Krosin, ka mbërritur në Portin e Durrësit në Shqipëri, në një vend që nuk e kishte shkelur kurrë, e vetëm kohët e fundit ia kishte dëgjuar emrin nga disa klientë shqiptar në lokalet ku ajo kërcente. Misioni i sajë, nuk ishte i vogël, pasi do të kërcente për Ahmet Zogun, Mbretin e shqiptarëve. Por shpejt Zogu do i shprehte Visirovës dashurinë, e të dy do të bashkëjetonin jo pak, por katër vite…  Rrëfimin e Tanjës për këtë ngjarje (në formën e intervistës mbështetur në librin për Tanjën), e sjellë në vazhdim diplomati dhe publicisti i njohur Idajet Hoxha….

Idajet HOXHA

 

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print