Tahsin Xh. Demiraj: Vaçe Zela ishte përgjegjëse e muzikës që kishte një komunikim perfekt

513

Flet ish -regjisori i Shtëpisë së Kulturës në Lushnjë  Tahsin Xh. Demiraj

Si filloi jeta juaj artistike, cilët ishin pedagogët dhe si u vendosët në Lushnjë?

 Mbarova liceun artistik “Jordan Misja” për artet pamore, figurative dhe shkollën e lartë për dramaturgji, regjisor, pasi aty e pashë veten time. Ishin vitet 1957 – 1961. Një ndër ta, ai që më ndoqi dhe më ndihmoi më shumë ishte i famshmi Mihallaq Luarasi. Një profesor mjaft i përgatitur, i ardhur nga studimet e kryera jashtë shtetit. Në fillim më emëruan në Durrës, por kërkova të largohesha prej aty pasi nuk më aktivizonin. Ahere Ministër i Kulturës ishte Manush Myftiu të cilit i kërkova transferimin tim. Ai në fillim më tha për në Gjirokastër. Dakord i thashë dhe rrija në pritje të transferimit. Për fat të mirë, transferimi më erdhi për në Lushnjë. Aty gjeta Vaçe Zelën që do të bëhej mbretëresha e këngës  shqiptare.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf