Sulo Gradecin: Enver Hoxha ka qenë i pastër si kristali, si më caktoi Hysniu, në drejtimin e grupit të sigurimit për Enver Hoxh

441

Bashkëbisedim me Sulo Gradecin: Për herë të parë Enverin e takova në mars të vitit 1944 në Panarit, kur isha 20 vjeç

  Takimi me zotin Sulo Gradeci nuk ishte për një intervistë gazetareske, por për një bashkëbisedim të natyrshëm, në lidhje me mbresat që ai ka, për ish Komandantin e Përgjithshëm, Enver Hoxha. Kjo edhe për arsye se gjatë shumë viteve, ai ka qenë shumë afër Enverit dhe e njeh në mënyrë të detajuar veprimtarinë e tij,

 -Do të doja të bisedonim lirshëm dhe nëpërmjet bisedës të sillnim kujtimet tuaja për Enver Hoxhën në vigjilje të 16 Tetorit, 105 vjetorit të lindjes së tij. Si dhe kur e kini njohur Enver Hoxhën?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 

nga Gjikë Kurtiqi