Sulo Gradecin: Dje i çova një tufë me karafila si ato që ai u hidhte pionierëve nga tribuna gjatë festave

487

Bashkëbisedim me Sulo Gradecin: Gazetat e tjera kanë spekuluar, unë nuk kam dhënë asnjë intervistë për ta

Në numrin e djeshëm ne folëm për takimin e parë të Sulo Gradecit me Enver Hoxhën në Panarit, si edhe për njohjen e tij me emrin e Enverit në demonstratën e 28 nëntorit. Ndërsa, sot ai flet për spektrin e gjerë të problematikave, që përfshiheshin në axhendën e udhëheqësit, gjatë periudhës së pasçlirimit.

 Zoti Sulo, ju thatë se intervista juaj në gazetën ‘Telegraf’, ishte e fundit, për të gjitha publikimet e jetës tuaj. Por dje, shumë gazeta kishin ekspozuar intervista me ju, Si qëndron e vërteta?

Këto ishin spekulime, apo ribotime shumë të vjetra që kam bërë dikur. Dhe vijojnë të përdoren edhe sot. Por intervista e vetme që kam dhënë këto ditë, e cila është edhe intervista e fundit për mua, ka qenë ajo që dhashë tek ju.

 Atëherë të rikthehemi në histori, shumë grupe nga brenda dhe nga jashtë kanë vepruar kundër pushtetit në Shqipëri e në radhë të parë kundër Enver Hoxhës, si ka mundur të shpëtonte?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 

nga Gjikë Kurtiqi