Sot, 90-vjetori i vdekjes së Luigj Gurakuqit

373

Luigj Gurakuqi, vritet në dhe të huaj, vritet tinëzisht mbas dere të një hoteli më 2 mars 1925

Artikull i shkruar 6 muaj pas vrasjes së Luigj Gurakuqit

 Artikull i botuar në “Liria Kombëtare” me 7 tetor 1925, nga Dom Lazër Shantoja, i persekutuar nga mbreti Zog dhe i pushkatuar nga diktatura e Enver Hoxhës.

Marre nga “Vepra” Lazer Shantoja, botime françeskane, maj 2005, faqe 329-331

Luigj Gurakuqi

“Ka njerëz të cilët nëpërmjet fuqisë së atraksionit të tyre ndrydhin brenda vetes një komb të tërë dhe drejtojnë aktivitetin e racës njerëzore”

 

-Nëna e Luigj Gurakuqit dhe goca e Bajram Currit qanin natë e ditë

 Me humbjen e Bajram Currit dhe të Luigj Gurakuqit mbyllet një epope e madhnueshme e këputet përgjysmë një himn i naltë

– Ndër korridoret e errëta të dipllomacisë se jashtme ky popull i vorfër pat një prijes: ja vranë!

– Luigj Gurakuqi, vritet në dhe të huaj, vritet tinëzisht mbas dere të një hoteli

– Si mund të quhet një Baltjon Stambolla, Avni Rustem e një Luigj Gurakuq, Esat Pashë….

Realiteti

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf