Skënder Alikaj:Çfarë udhëzimesh dha Mehemt Shehu dhe Kadri Hazbiu për Edip Ohrin, kur luftanija jugosllave vrau Fran Ivanajn br

263

Intervista/ Flet ish komisari i Gardës Skënder Alikaj: Ju tregoj, pakujdesinë e kufirit të Peshkëpisë, ku ushtari vrau shokun dhe veten

 (Vijon nga numri i djeshëm)

 Çfarë ndodhi në fillim të dhjetorit me njësitin kufitar?

Nga fundi i nëntorit dhe fillimi i dhjetorit të vitit 1975 në pikën kufitare të Çatistër si rezultat i një furtune me shi e me dëborë që erdhi e paparashikuar, njësiti i vrojtimit i përbërë nga 3 ushtarë, i cili kryente detyrën në rajonin e parë Nr. 21 në Malin e Buretos, Gjirokastër, në pamundësi t’i rezistonte kësaj furtune lë shërbimin dhe niset për t’u kthyer; Buretua përbëhet nga gropa të shumta gjë që është shumë e vështirë të orientohesh edhe në kohë normale, jo në situatë të tillë që krijohet kur ka dhe furtuna të fuqishme.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf