Si u zbulua makina e shkrimit, me të cilën Halim Xhelo shkroi letrën anonime për Enver Hoxhën

2017

Pas arrestimit të sekretares, Halim Xhelo mor djalin dhe etntoi arratisjen drejt Sazanit. Gjyqi e dënoi me 7 vjet por ai u gjet I vdekur n ëqeli

Vdekja tragjike e Gjeneralit dhe zëvendësministrit të Mbrojtjes, Halim Xhelo u projektua që atë ditë kur ai dërgoi sekretaren e zyrës së tij për të marrë një makinë shkrimi borxh, nga kontigjenti I brendshëm i kësaj ministrie. Makin ae shkrimit u mor borxh vetëm për aq kohë sa Halim Xhelo i diktoi sekretares së tij, një letër anonime në adresë ët Enver Hoxhës. Dhe kjo letër, që ishte kundrë vendimit të Byrosë Politike për heqjen e gradave, krijoi një tension të lartë në të gjitha qarqet ushtarake dhe politike të Shqipërisë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf