Shpend Topollaj: Si më dënuan në diktaturë pasi lexoja librat e Rexhep Qoses

585

Rrëfimi i ish-ushtarakut Topallaj, ndëshkimi për agjitacion e propagandë, letra dhe falja nga Mehmet Shehu

Një libër i Rexhep Qoses, botuar para disa dekadash në Kosovë, futur ilegalisht në Shqipëri, ka shërbyer që ish-ushtaraku Shpend Topallaj të akuzohet për lexim të literaturës së huaj, e të përballej me nenin e “Agjitacionit e propagandës”… Një letë që i dërgoi Mehmet Shehut, do të sillte evitimin e prangave, po jo heqjen e ‘njollës’ në biografi.

Zoti Shpendi! Shkak për këtë intervistë u bë përmendja e emrit tuaj në gazetën tonë të para disa ditëve, ku mësuam se ju keni marrë një vërejtje, kur keni qenë oficer, ngaqë keni lexuar një libër të akademikut kosovar Rexhep Qosja. A mund të na thoni diçka më shumë rreth këtij fakti?

-Ka një pasaktësi që jam i detyruar ta sqaroj për lexuesit. Sikur të ishte ashtu sikurse thuhet në atë shkrim, vetëm një vërejtje, do ta puthja e ta vija në ballë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf