Selman Pajo: Të gjithë jemi të rrezikuar nga sëmundja e patates, shkak papastërtitë

852
Sigal

INTERVISTA/ Flet ish- inxhinieri i fabrikës së bukës Tiranë, Selman Pajo, inxhinier kimist

Për rreth 23 vjet ai ka punuar në fabrikën e bukës më të madhe në Ballkan, në atë të Tiranës, e cila e kishte rendimentin e prodhimit 60 mijë bukë në 24 orë. Ishte një fabrikë e prodhimit hungarez, nga më të mirat dhe më modernet, e cila furnizonte me bukë gjithë kryeqytetin. Një defekt prej disa orësh dhe gjithë Tirana kalonte në zinë e bukës. Deri në vitin 1982 ajo ishte e vetmja fabrikë e prodhimit të bukës në Tiranë dhe më pas u hapën dhe dy fabrika të tjera me kapacitet deri në 10 mijë bukë, që ndihmonin në mënyrë modeste fabrikën gjigande. Por më kryesorja thotë inxhinier Selmani ishte korrektësia dhe përgjegjësia e madhe në prodhimin e bukës. Nuk luhej me cilësinë. As me pastërtinë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf