Sabie Alliu:Si i çoja kafenë Enverit kur rrinte në dhomë me Tefta Tashko Koçon

416

EKSKLUZIVE/Ditari i 90-vjeçares Sabie Alliu që strehoi 5 vjet në shtëpi familjen Tashko

“Isha vetëm 17-vjeç, Tefta më mbante afër e mahnitesha, isha në prag fejese me Koçon”

Janë disa fletë kujtimesh të nënës time të shtrenjtë, që i ruaj si sytë e ballit. I ruaj për faktin se janë kujtime të nënës të lënë pak kohë para se të ndahej nga jeta, por dhe për faktin e dëshmive që ata mbartin rreth figurës së këngëtares së njohur Tefta Tashko Koço, familjes së saj, Koços, miqve që vinin në këtë familje (përfshi Enver Hoxhën gjatë luftës), etj… Për familjen tonë, lidhjen e familjes së Tefta Tashko Koços me luftën, ka shkruar dhe Enver Hoxha në librin tij  “Mes njerëzve të thjeshtë” botim i vitit 1984, faqe133-149. Por Sabie Alliu, që ka qenë dëshmitare e jetesë së Tefta Tashko Koços në shtëpinë e saj për disa vite (1938-1943), në shënimet e lëna, jep detaje interesante dhe të panjohura për artisten e madhe, familjen e saj, miqtë e tyre…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print