Rushit Kuçi/ Operacioni i qershorit dhe lufta e rrallë e Brigadës së VII sulmuese

591

Brigada e VII Sulmuese- njësi luftarake  e lavdishme e ushtrisë shqiptare

Pak histori

Zgjerimi i luftës kundër  okupatorëve  dhe tradhtarëve të vendit qysh në vitin 1943, shtroi domosdoshmërinë e organizimit të kryengritjes së përgjithshme popullore  dhe krijimin e ushtrisë së rregullt nacional çlirimtare të Shqipërisë. Këtij qëllimi i shërbeu edhe krijimi i Shtabit të Përgjithshëm të ushtrisë më 10 korrik 1943 si dhe bashkimi i çetave  dhe batalioneve partizane në një strukturë të vetme e cila u quajt ushtria Partizane Vullnetare Antifashiste Nacional Çlirimtare. Në kuadrin e përgjithshëm të kësaj lufte, në Qarkun e Beratit u krijuan kushtet  që më 17 mars 1944 në Vlushën martire  të rrethit të Skraparit të formohej Brigada e VII Sulmuese (Br7S).

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf