Robert Monçi: Aventurat e pabesueshme të 2 korrikut në Ambasadën Gjermane

203

INTERVISTA/ Flet i “arratisuri” me hapjen e ambasadave Robert Monçi

Ka hyrë ndër të parët në Ambasadën Gjermane në Tiranë më 2 korrik 1990 dhe sot ndihet i fyer për qeverisjen Berisha. Si një ndër demokratët e parë në Elbasan , ai s’e beson kurrë që nga një udhëheqës të ketë një qeverisje të tillë diktatoriale. Ai rrëfen plot dhimbje ditët e qëndrimit në Ambasadën Gjermane në Tiranë, pa bukë, pa ujë, pa tualet. Plot 16 ditë si në kampet e përqendrimit, pasi ishin 5000 veta në një copë toke sa për 30 vetë.

 Me origjinë nga jeni?

Nga Elbasani, aty jam lindur dhe jam rritur, por tashmë në emigracion dhe kur vij kam dhe një shtëpi në Tiranë.

 Kur keni emigruar?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf