Përplasja e Mehmet Shehut me Ramiz Alinë

705

Pas propagandimit dhe mbështetjes të gjithanshme në të gjithë Kinën të Kryetarit Mao nga pala shqiptare, veçanërisht në kulmin e demonstrimit të forcës për rrëmbimin e pushtetit në Shangai nga klika e Maos (Janar-Shkurt 1967), si përgjigje të kësaj mbështetje shqiptare, në Qendrën Bërthamore, ku unë punoja, pavarësisht qëndrimit dhe respektit personal ndaj meje, në formë cinike dhe ironike ndaj mbështetjes shqiptare, krahu kundërshtar që ishte gjithashtu i fuqishëm, më komunikoi me keqardhje se në përputhje me deklarimet e Partisë dhe të Qeverisë Shqiptare për mbështetjen e Revolucionit Kulturor dhe të gardistëve të kuq, unë duhej të jetoja me nivelin jetik të popullit Kinës, duke m’u prerë bursa kineze.

NDËSHKIMI

….

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf