Nesër lexoni/ S. Xhelaj dhe K. Boriçi: 70 vjetori i ndarjes nga jeta të klerikëve bektashinj, baba Ali Tomorri e Shefqet Gllava

411
Klerikët e njohur atdhetarë, pushkatohen më 14 janar të vitit 1948 si ‘bashkëpunëtorë të anglo-amerikanëve’
Përgatitën: S. Xhelaj & K. Boriçi
Mezi i muajit janar shënon një nga ngjarjet përkujtimore të rëndësishme për komunitetin bektashian e më gjerë, ndarjen nga jeta të dy klerikëve të njohur bektashinj, baba Ali Tomorrit dhe Shefqet Mahmutajt-Gllava. Pikërisht, janari i këtij viti (data 14) shënon ekzekutimin e këtyre dy klerikëve e atdhetarëve, nën akuzën e ‘bashkëpunimit me anglezët’. Përkujtimi i tyre bëhet në mjediset e Selisë së Shenjtë Bektashiane si dhe në teqetë ku ata kanë shërbyer me dekada. “Klerikët e njohur bektashinj, baba Ali Tomorri e Shefqet Koshtani-Mahmutaj ja kushtuan jetën e tyre bektashizmit. Baba Ali Tomorri ishte një klerik, intelektual, gazetar i njohur dhe atdhetar që luftoi me armë në dorë kundër pushtuesve, por që pati një fat të dhimbshëm, arrestimin e pushkatimin në vitin 1948. Po ashtu dhe baba Shefqet Gllava-Mahmutaj. Për kontributin që kanë dhënë, këta klerik,ë kujtohen sot e do të kujtohen në vazhdimësi nga miliona bektashinj në mbarë botën. Ata ishin atdhetarë, shërbëtorë të Hakut, që dhanë bekim e shpresë tek besimtarët, tek afrimin e tyre në dashurinë e pakufishme për Krijuesin…”- pohon Kryegjyshi botëror…..
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”….