Naxhi Zhupa: Ja çfarë më tregoi badigardi i Hysni Lepenicës që shpëtoi nga vdekja, duke u larguar dy minuta para sulmit

409

Flet dëshmitari okular nga përleshja e Grehotit: Lepenica një orë më parë ishte takuar me kriminelin grek, Napoleon Zerva

(Vijon nga numri i djeshëm)

 Ngjarja e Grehotit ishte një tragjedi e madhe sepse atje u vranë pabesisht, rreth 34 ballistë dhe nacionalistë, duke përfshirë këtu edhe fshatarë të thjeshtë të fshatrave përreth”. Kështu e nis rrëfimin e tij, veterani i luftës dhe ish- komisari i formacioneve ushtarake, Naxhi Zhupa, i cili në atë kohë ishte në një moshë të vogël. Rrëfimi i tij i mëtejshëm vijon në këtë mënyrë: Unë isha i sëmurë dhe po shkoja në spital, i hipur mbi një mushkë. Ishte data 14 shtator i vitit 1943, kur ballistët u afruan në portën e batalionit italian. Por, ja çfarë tregojnë dëshmitarët për këtë ngjarje…

 Zoti Zhupa ku u ndodhët pasditen e 14 shtatorit?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf