Mimoza Bekteshi:Në provat gjenerale që bëheshin vinte Ramiz Alia, Manush Myftiu, Foto Çami, Xhelil Gjoni apo Tefta Cami

433

INTERVISTA/  Flet balerina e mirënjohur Mimoza Bekteshi. Kam punuar me balet maestrot më të mirë Panajot Kanaçi dhe Agron Aliaj

 Në një vend të vogël  buzë Adriatikut ndodhet një mësuese me emrin Mimoza Bekteshi që fiton kupën “Mësuesja më e mirë e Festivalit”

Këto ishin fjalët emocionuese që oshtinë në sallën e madhe të koncerteve në Castel del Mare në Barcelonë ku u zhvillua Festivali Internacional “Barcelona  Balet  2013”, pasuar nga duartrokitjet e furishme të spektatorëve që mbushnin këtë sallë. Interesimi i organizatorëve dhe spektatorëve për Shqipërinë në përgjithësi  dhe këtë qendër të promovimit të zhanrit të baletit në veçanti,  ishte shumë i madh.

 Kush e zbuloi si balerinë Mimozën?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf