Meto Kondi:Si u arratis Bilal Xhaferri në natën e 30 gushtit dhe pse u hap kufiri për largimin e tij

326

Rrëfen ish komandanti i kufirit të zonës së jugut, Meto Kondi: Atë natë njësiti kufitar te përroi afër klonit, u largua me urdhrin e komisarit

Rrëfimi i sotëm i ish komandantit të kufirit është i frikshëm dhe tronditës. Megjithëse vetë Meto Kondi nuk pranoi të bëjë asnjë koment, faktet rrënqethëse që tregon ai, hedhin dyshime të forta mbi pyetjen nëse, shkrimtari i madh Bilal Xhaferri u arratis si kundërshtar i regjimit, apo iku me detyrë të posaçme shtetërore, i ngarkuar nga Sigurimi i Shtetit shqiptar, për kundërzbulimin tonë. Gjatë gjithë rrëfimit të tij, ish komandanti i kufirit asnjëherë nuk e vë në dyshim respektin e tij, ndaj figurës gjigande të Bilal Xhaferrit, i cili në të gjitha rastet ishte dhe mbeti një kontributor i shquar për patriotizmin e vërtetë shqiptar.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf