Meto Kondi:Si e dënova me dhjetë ditë në birucën e burgut të Spaçit ish të burgosurin politik, Fatos Lubonjën se nuk zbatoi urdh

493

Intervistë me ish- drejtorin e burgut të Spaçit Meto Kondi: Kur hyri në grevë urie Fatosi, më kërkoi letër dhe laps për të më shkruar kërkesat

Ka kaluar shumë kohë nga periudha kur verbëria e diktaturës i dënonte njerëzit pa faj, me akuza absurde për agjitacion e propagandë, duke shkatërruar kështu qindra-mijëra fate njerëzish, në kurriz të të cilëve kurdiseshin akuza tronditëse për t’i mbyllur nëpër burgje. Dhe pas ndëshkimit të zyrtarëve të lartë, vihej në zbatim plani numër dy, që nënkuptonte arrestimin e familjarëve të tjerë, të cilët gjithashtu, nuk kishin kryer kurrë asnjë akt paligjshmërie dhe asnjë mëkat politik. Kjo ka ndodhur me shumë prej emrave të njohur e të nderuar të historisë së Shqipërisë, në ato 45 vjet, Kështu që, Todi Lubonja, ish -partizani idealist dhe më vonë ish- drejtori reformator i Televizionit  Shqiptar, nuk mund të shpëtonte nga kjo verbëri e pushtetit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf