Mark Topollaj:Fadil Paçrami ma hoqi rolin te “Komisari i Dritës” për t’ia dhënë Rikard Ljarjes, ndërsa kur erdhi Çu En Lai nuk e

263

INTERVISTA/ Flet aktori dhe regjisori Mark Topollaj: Si më takuan në Prosek, Thoma Deliana dhe skulptori Kristaq Rama, ja pse u prisha me Sali Berishën

Si ju lindi dëshira për t’u bërë aktor dhe regjisor?

 Unë punoja si teknik – gjeolog në Rubik. Njëherë, aty u luajt një dramë me mësues dhe me punëtorë. Unë në atë shfaqje kisha një rol jo të vogël. Ajo shfaqje u prit shumë mirë. Them shumë mirë se aty, në atë kohë kishte shumë inxhinierë sovjetikë, shqiptarë, mësues, pra, kishte njerëz që e kuptonin dramën dhe teatrin. Ajo ishte një zonë industriale që kishte marrë shumë intelektualë. Pas këtij momenti të gjithë më shtynë që unë të konkurroja. Mora iniciativën dhe shkova në Tiranë. Kërkova të konkurroj.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf