Lufta Italo-Greke e tetorit 1940 dhe akuzat pabazë të fqinjëve helenë për Shqipërinë

429

Dr. Apostol Kotani, sjell dëshmi të Luftës Italo-Greke të 72 viteve më parë dhe absurdin e ‘Ligjit të Luftës’

“Me pretekstin e përfshirjes së disa shqiptarëve në repartet italiane, grekët vendosën Ligjin e Luftës me Shqipërinë”

Lufta Italo-Greke që nisi plot 72 vite më parë, u shoqërua nga qeveria greke, e cila për këtë shkak, vendosi e mbanë ende në fuqi Ligjin e Luftës me Shqipërinë, edhe pse dokumentet zyrtare të kohës, arkivat fqinje, e kanë nxjerrë në shesh të pavërtetën e këtij pretendimi e ligji absurd… Referuar dokumenteve historike, ‘shqiptarët jo vetëm nuk janë kanë qenë pjesë e agresionit ndaj Greqisë, por e kanë dënuar këtë luftë’. Për më tepër, ky absurd, edhe sot pas kaq dekadash, vazhdon të mos përballet me qëndrimin e duhur nga qeveria shqiptare…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print