Lev Trocki tregon masakrën ndaj shqiptarëve gjatë luftërave ballkanike

199

Kronikë e drejtpërdrejtë. Libri që tregon dramën e Kombit shqiptar dhe kontradiktat mes Fuqive të Mëdha

 Eshtë një libër që pasqyron mes të tjerave, krimin e rëndë të fqinjëve të Shqipërisë, asaj Shqipërie, përtej Shqipërisë së sotme kufitare, që si një dokument autentik i pakontestueshëm të trondit kur e lexon dhe të bën t’u shtrosh pyetje gjithë përfaqësuesve ndërkombëtarë të Europës së sotme, në Shqipëri, por dhe në Athinë, Shkup, Beograd dhe Podgoricë: Perse është vepruar kështu? Dhe natyrisht, pavarësisht shfaqjeve të gabuara, plotësisht elektorale të një shqipfolësi sot kryeministër, që dje po në këtë rol fali troje jugore (si i adhuruari i vonë i tij, “opinga hequri” për luftë, Zogu, që ka falur po troje, përpushtet).

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf