Leonora Laçi: Prifti që vendosi atdheun mbi fenë

263
Pasioni për librat ishte i përhershëm shkruhet në veprën e Tomë Mrijaj-t:“ Me orë të tëra kalonte pranë auditorëve e bibliotekave të famshme italiane, duke lexuar lirshëm e nxënë në disa gjuhë të huaja. Lexonte shumë, mbante shënime, fotokopjime me dorë, pasazhe për kulturën e lashtë ilire, udhëtarë, eksplorues, diplomatë, dijetarë e autorë të huaj, që kishin shkruar me shumë respekt për trojet amtare, bisedonte dhe diskutonte me pasion me studentët e universitarë bashkatdhetarë dhe të huaj”.

Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf…