Kujtimet e Mark Dodanit: “Besniku”, kodi pas të cilit fshihej dhe operonte me një mjeshtëri të paparë, Kadri Hazbiu

626
– Strategjia e Shërbimit Inteligjent Sekret Shqiptar, ishte thjesht mbrojtja me çdo çmim e lirisë dhe pavarësisë
– Fillimisht Grupin Special e komandonte Idriz Seit Sadikaj nga Çorrushi i Mallakastrës me pseudonimin “Profesori”
– Si i futëm në Shërbimin Sekret Shqiptar, dy pjesëtarë me shumë rëndësi, nga radhët e bandës terroriste të Demo (Adem) Tafanit dhe Hamit Matjanit
-“Kërraba“ pseudonimi pas të cilit sekretohej i mirënjohuri, Ram Hoxha
-“Profesori”zëvendësohet nga Hekuran Pobrati “Mali” dhe me emrin intrigues “Tafil Buzi” dhe shoku i tij i pandarë, me pseudonimin “Studenti”
-“Mali” me “Studentin” arritën të përkryejnë kontaktin me “Vetëtimën” e Çekinit të Gramshit
-“Vetëtima” ishte ndër bazat më të besuara të Hamit Matjanit, Demo Tafanit, Tefik Koklës, Ram Hoxhës 
– Propagandohej që Hamit Matjani duhej takuar me “Besnikun” dhe Komandantin e Përgjithshëm
– Kadri Hazbiu i koduar “Besniku”, voziste krenar në rol diptiku të padukshëm
– Kësisoj “Tomorri” do të ishte Komandant i Përgjithshëm, i cili trajnohet me përgjegjësi të tejskajshme nga “Besniku”
… 
Për më tepër lexoni gazetën Telegraf….