Koli Çobo: Si donte Feçor Shehu, ta bënte bashkëpunëtor të Sigurimit të Shtetit

476

INTERVISTA/ Flet specialisti i parë i riparimit të aviacionit shqiptar Koli Çobo: -I vetmi që  kam takuar 4 herë Hrushovin

 -vijon nga dje-

 Në këtë rrëfim Koli Çobo tregon se si ka pritur 5 kryeministra, 5 presidenta të vendeve ish-socialiste. Një rrëfim rrënqethës është ai me Feçor Shehun i cili donte ta bënte bashkëpunëtor të Sigurimit të Shtetit. I ngelur pa punë ai ndihmën e gjeti tek Beqir Rexhepi vëllai i Heroit të Popullit “Perlat Rexhepi”.

Zgjerimi i marrveshjeve

Sipas tij në Rinas  u zgjeruan marrëveshjet me kalimin e kohës. Konkretisht u lidhën marrëveshje dhe me katër shoqëri të tjera të transportit të aviacionit civil. “Lidhëm  me “Alitalia”, italiane, me “KLM”, hollandeze, “Tarom” rumune dhe me Pakistanin. Pra, bëmë rreth 10 marrëveshje që për kohën ishin shumë”. Pra, ne vetë nuk kemi pasur kurrë avionë të transportit civil, sqaron ai

“As atëherë, as sot nuk kemi, ne menaxhojmë apo presim në bazë të marrëveshjeve shoqëritë e huaja të transportit civil. Ky lloj aviacioni ka kosto dhe nuk mund ta përballojë çdo vend. U krijuan kushtet për ta formuar aviacionin civil, por nuk u bë kurrë”

 Kush ishte në komision për organizmin e këtij aviacioni?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf