Kirurgu Et’hem Kapllani, mjeku duar artë që shpëtoi dhjetëra jetë njerëzish

579

Kolegu e bashkëpunëtor i kirurgëve më të njohur të vendit, vdiq më 9 qershor 2012

Shpëtoi jetën e pacientit në sallë, ndonëse e lajmëruan se i biri po vdiste

Jeta, me ligjet e veta të bukura e të egra, shpesh të pamëshirshme, ecën. Ashtu, ditë pas dite, javë pas jave e vit pas viti, njeriu e ndjen se nuk është më ai i pari, jo vetëm se flokët zbardhen, jo vetëm se hapi i rëndohet, jo vetëm se fëmijët rriten në sytë tanë, por sepse ajo për të cilën luftoi, asaj që i kushtoi aq ndjenja, shpirt, pasion e energji, nuk është më e djeshmja, as e sotmja, por është vite larg. E ti, ashtu pa kuptuar, kthen kokën pas në rrugën e gjatë të viteve që ke përshkuar dhe shikon se në të s’ka asgjë që do të bëje ndryshe nga ç’ka qenë. Edhe nëse koha do të rikthehej pas, nuk ka asgjë nga e kaluara, sepse ajo është e jotja e ti je i saj…

Më tepër lexoni në gazetën “Telegraf” print