Jano: Ju rrëfej shqiptarët që kanë takuar Guevarën, heroin mitologjik kubanez

340

Publicisti Jovan Jano në librin ‘Çe Guevara’ sjell raportet e heroit kubanez me Shqipërinë dhe shqiptarët

Mehmet Shehu e priti Guevarën të Tiranë dhe i dhuroi një automatik “Kallashnikov”

(Vijon nga numri i kaluar)

Teksa qenia e disa bashkëpunëtorëve të Çe Guevarës me origjinë shqiptare ende nuk është vërtetuar saktësisht, ka disa shqiptarë që e kanë takuar e bashkëbiseduar me heroin mitologjik kubanez. Sipas publicistit e studiuesit Jovan Jano, autor i librit ‘Çe Guevara’ kjo ka ndodhur gjatë vizitës së Guevarës në Shqipëri, por dhe në vende të tjera… Ndërsa ish-kryeministri Mehmet Shehu, gjatë vizitës që Guevara bëri në Shqipëri, ika dhuruar një “Kallashnikov”…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print