Jani Lufi:Heroi i ushtrisë shqiptare, Petrit Dume gjunjëzoi ushtrinë greke në provokacionet e 2 gushtit dhe u gradua si Gjeneral

350

DOSSIER VI/ Flet Gjeneral – majori Jani Lufi: Si u prit Enver Hoxha nga Stalini, në vitin 1947, gjatë vizitës së parë në Kremlin

Në vitin 1947 Enver Hoxha, për herë të parë, vizitoi Bashkimin Sovjetik. Në Kremlin delegacionin e priti J.Stalini. U nënshkruan dokumente, konform të cilave Shqipërisë i jepej një ndihme e gjithanshme ekonomike dhe ushtarake. Udhëheqja më e lartë e Bashkimit Sovjetik kishte dëshirë ta transformonte Shqipërinë federale, në një vend social – ekonomik të zhvilluar. Në këtë mënyrë, t’i tregonte botës epërsinë e sistemit socialist. Shqipëria asokohe, ishte vendi më i varfër në Europë, me bujqësinë më të dobët dhe me mungesën e plotë të industrisë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf