Ja si iu përgjigj Mallakastra thirrjes së Mehmet Shehut për luftë

309

14 korrik 1943/ Mbi 2000 burra të Mallakastrës bënë betimin historik për të luftuar pa kompromis pushtuesin fashist

Poçemi është një vend historik në zemër të Mallakastrës. Në një grykë buzë Vjosës, nën rrapat hijerëndë e madhështorë, aty janë bërë tre besëlidhje në tri periudha kritike për vendin. E para është Besëlidhja e Rrapo Hekalit në vitin 1847 ku mallakastriotët lidhën besën për të mos paguar taksat e rënda Turqisë dhe për të mos dërguar djemtë nizamë. Kjo besëlidhje ka hyrë në histori si Kryengritja kundër Tanzimatit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf