Isa Alibali: Rrezatimi kombëtar i një shkolle artistike

289
Shkolla e mesme artistike “Prenkë Jakova” e Shkodrës ka hapur dyert e saj më 17 janar 1961. Ishte një domosdoshmëri krijimi i kësaj shkolle në fillim si shkollë 7-vjeçare e pastaj si shkollë e mesme. Njeriu që ka ndjekur dhe ka insistuar për krijimin e kësaj shkolle, ka qenë violinisti i njohur Ndoc Shllaku, në atë kohë violinisti më i mirë i qytetit, një artist me vizion të qartë dhe këmbëngulës. Në këtë veprim të tij ai ka pasë ndihmën dhe përpjekjen e madhe të Prenkë Jakovës dhe të inspektorit të kulturës Rustem Sykja. Po paraqes dy skica mbi një ngjarje që ngjanë në shtator 1983 e më vonë e që patën pasoja shumë të mira për ecurinë dhe vlerëimin e mëtejshëm të shkollës:
Opera “Mrika” pas 25 vjetësh 
Vizita e pianistit danez

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf