Hysë Hysa: Shkollat e lira ushtarake, ide disfatiste e Enver Hoxhës

773

DOSIER/ Flet ish- oficeri i Artilerisë tokësore Hysë Hysa:

-vijon nga numri i djeshëm-

Vazhdon rrëfimi i ish- oficerit të Artilerisë tokësore Hysë Hysa

Në këtë rrëfim Hysë Hysa tregon, dëshirën, arritjet, sakrificat, përkushtimin, specifikat, debatet, netët pa gjumë, por dhe sadisfaksionin që i ka dhënë arma e artilerisë tokësore, që ai si oficer, si ushtarak i atdheut, i kushtoi pjesën më të gjatë dhe më të bukur të jetës. Ai është kuksian dhe thekson: Si në çdo fushë, edhe në atë të mbrojtjes, kuksianët në përgjithësi i kanë
kryer shkollat dhe akademitë me rezultate të shkëlqyera. Ata si ushtarakë janë dalluar në të gjitha periudhat para e pas 1912-s, në vitet e diktaturës dhe sot në vitet e demokracisë. Sot kur ushtria shqiptare është anëtare e NATO-s, ne kuksianët jemi krenarë me kuadro ushtarakë si: Kolonel Nazmi Cahani, Kolonel Fadil Grosha, Kolonel Ylber Dogjani, Kolonel Adem Halili, Kolonel Alban Zeneli, Kolonel Shkëlqim Spahiu, Kolonel Ylber Zeneli, Kolonel Ahmet Leka, Kolonel
Selim Spahiu; Kolonel Agim Shahu, n/Kolonel Përparim Tota, n/Kolonelët Xhemal Drazhi, Hysni Miftari, Gazmend Hajdini, Hysen Dragjoshi, Shpresim Shllaku, Isuf Lusha, Ismail Pervana, Ylber Braha, Kolonel Ilir Bytyçi; Majorët
Shkurte Bytyçi, Shahin Toçilla, Lirim Hasa, Ajet Jata, Ervin Zeneli, Ermal Hasa, Ermal Onuzi, Muharremn Toçilla, Ali Ndreu, Dritan Sopi, të cilët sot janë pjesë e krenarisë së ushtrisë shqiptare dhe pjesë e krenarisë të ushtrive të organizimit
ushtarak të NATO-s.

Me Beqir Ballukun

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf