Historia e Mbrojtjes Kundër Ajrore, nga rrëzimi i aeroplanit të parë më 1920 e deri sot

396

Skënderi: ‘Avioni i parë u rrëzua më 1920 në Vlorë nga artileri Çiraku’

 Një vend të rëndësishëm në historinë e ushtrisë tonë, zë dhe Mbrojtja Kundër Ajrore(MKA), qindra e mijëra ushtarakë që punuan në këtë armë me devotshmëri, të bindur se bënë detyrën ndaj popullit e atdheut.

Shpallja e pavarësisë kombëtare ishte fryt i përpjekjeve dhe luftërave të popullit tonë për liri e pavarësi… Në dhjetor 1912, trupat serbe pushtuan Durrësin dhe Elbasanin, ndërsa ushtria greke pushtoi Korçën. Populli i kundërshtoi me armë agresorët, por prej tyre nuk u kryen veprime luftarake me aviacion…

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf