Hetem Halili: Si e dënuan oficerin rus Vollodia pse ngriti dolli për Enver Hoxhën

366

Në pikun e mosmarrëveshjeve Shqipëri-Bashkimi Sovjetik, shoqëruar me incidente mes ushtarakëve të dy palëve në Bazën Ushtarake të Vlorës, pre e ndëshkimit të rusëve bëhet oficeri i tyre në ishullin e Sazanit, babai i dy vajzave, Vollodia. Shkak i ndëshkimit të rëndë e largimit të menjëhershëm të tij nga Shqipëria, ishte fakti se në një vizitë në shtëpinë e komandantit rus në ishull, Borisit, ku kishin shkuar për të uruar festën e 7 Nëntorit komandanti i Flotës Detare Shqiptare Abdi Mati e ushtarakë të tjerë, Vollodia ngre dolli për Enver Hoxhën…

Përveçse në Ministrinë e Mbrojtjes e shumë reparte të vendit dhe në ishullin e Sazanit ka patur ushtarakë rusë?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf