Haxhi Lleshi: Ja çfarë mendoj unë për rishkrimin e historisë, pas vitit 1992

537

Shënimet e fundit të ish- kryetarit të Kuvendit për faktet dhe datat kryesore të luftës

Në fund të jetës së tij, ish- kryetari i Kuvendit Popullor dhe “Heroi i Popullit”, Haxhi Lleshi rrëfeu lidhjet e tij me komunizmin dhe komunistët, duke filluar nga raportet me Enver Hoxhën, Myslim Pezën, Mehmet Shehun, Shefqet Peçin, Gogo Nushin, etj., si edhe kontradiktat e shumta me Ramiz Alinë. Sipas Haxhi Lleshit, një nga arsyet e dështimit të sistemit të mëparshëm, ishte burokracia dhe mbushja e administratës shtetërore me lloj – lloj budallenjsh të paaftë. Ky vëzhgim i Haxhi Lleshit, për periudhën e mëparshme vlen edhe për sistemin e sotëm, burokratik, ku në administratë vendosen militantët dhe të pashkolluarit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf