Hametaj: Ju rrëfej Luftën e Vlorës më 1920, vrasjen e Selam Musait e të luftëtarëve të tij

288

EKSKLUZIVE/Historiani Agim Hametaj, nëpërmjet dëshmive, sjellë detaje të pa njohura të luftës së 1920-s

“Presidenti Amerikan Willson dërgoi 30 luftëtarë të ndihmonin shqiptarët për lirinë e demokracinë’

Cila është e vërteta për Luftën e Vlorës 1920. Cila është e vërteta për vdekjen e Selam Musait. Cili ishte misioni i vërtetë i ardhjes në Vlorë dhe qëndrimit për 10 ditë i të dërguarve ish-Presidentit amerikan Vvilson, cilët janë bejlerët e Vlorës që Gjyqi special i dënoi me vdekje, si shpëtoi nga atentati Eqerem bej Vlora, kushëriri i Ismail Qemal Vlorës dhe detaje të tjera sjellë në intervistën e tij për ‘Telegraf’, historian i njohur Agim Hametaj….