Hametaj: Ju rrëfej krushqinë e Ismail Qemalit me presidentët e Amerikës e të Kilit

398

EKSKLUZIVE/Historiani Agim Hametaj sjell dokumente e dëshmi të 4 shekujve të dinastisë së familjes ‘Vlora’

“Nuse tek bejlerët e Vlorës u bënë mbesa e ish-Presidentit amerikan Wilson dhe vajza e Presidentit të Kilit”

Familja Vlora ose ‘Bejlerët e Vlorës’ kanë një histori të shkruar të administrimit të qytetit bregdetar që nga vitet 1600-1620. Ata ishin një familje e madhe, e cila falë pasurisë, shpejt u shtrinë e morën në administrim edhe krahina të tjera në jugun e  vendit. Referuar dokumenteve zyrtare e dëshmive të bashkëkohësve, historian i njohur, në intervistën e  dhënë për ‘Telegraf’ sjellë detaje interesante që nga ardhja e të parëve të familjes Vlora, lidhjet e tyre me sundimtarë osmanë, kontë e viskontë në Europë,mënyrën e administrimit të qytetit, marrëdhëniet me personalitete të njohura botërore e njerëzit e thjeshtë, mënyrën e jetesës, bamirësitë, etj…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print