Fillota Koruni: Më 1 maj 1955, aeroplanët e parë reaktivë Mig-15 fluturuan për herë të parë mbi Tiranë

295


INTERVISTA/ Flet ish- piloti i Aviacionit Ushtarak, Fillota Koruni: Në festën e 29 Nëntorit 1953, skuadrilja mori pjesë në paradën ushtarake

Në festën e 29 Nëntorit

Në vitin 1953 numri i pilotëve nga 6 që kishim në vitin 1951, u rrit në 30. Në festën e 29 Nëntorit, Ditën e Çlirimit, skuadrilja mori pjesë në paradën ushtarake para tribunës në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, parakaloi formacioni më i madh i forcave ajrore i përbërë prej 10 aeroplanë JAK-9P, të pilotuar nga B. Faiku, P. Polena, V. Trasha, M. Aga, H. Jupasi,E. Hasamataj, L. Musai, L. Kasimati, V. Gjiknuri dhe S. Trola. Më 5 korrik të vitit 1953, në poligonin e Shkollës së Bashkuar të Oficerëve, u bë një demonstrim i teknikës luftarake, ku mori pjesë edhe aviacioni me 2 çifte aeroplanësh JAK-9P. U zhvillua një luftim ajror nga Fari Bubësi – Thanas Gjiknuri dhe qitje kundër objekteve tokësore nga Peço Polena dhe Vasil Trasha.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf